Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Distanční výuka

Distanční výuka



Určitě teď často o distanční výuce slyšíte, ale jak by to vypadalo u nás?

Krátké uzavření (např. na 14 dní karanténa)

Především je nutné říci, že se jedná o vzdělávání dětí (5+), které mají povinné vzdělávání a půjdou příští rok do základní školy. (Rozhoduje věk dítěte a ne rodič, který si myslí, že svoji ratolest ještě nepošle a zařídí odklad školní docházky.)

Rodiče těchto dětí dostanou na email, který poskytnou mateřské škole, termín a vyzvednou si učební materiály na dobu karantény v MŠ (časopis Dráček, pracovní listy, texty básní, písní...). Po návratu si s dětmi ve zkráceném čase vše probereme a nebude nás výpadek výuky nijak zatěžovat. Pokud se rodiče nedostaví, pošleme jim materiály poštou.

Delší uzavření ( např. celostátní uzavření  i mateřských škol)

Tady už nastává problém a musíme zahájit distanční výuku. Paní učitelka Jolanka by byla každou středu na Skypu od 8 do 10 hodin a od 16 do 18 hodin - adresu pošleme na email rodičů. Pokud by nefungoval Skype, zařídíme meeting nebo discord (odkaz pošleme na email rodičů a ti se podle pokynů připojí). Jedná se o kontakt dítěte a učitelky a ostatních dětí - máme zpětnou vazbu od školek, které se o něco podobného pokusily na jaře. Každý čtvrtek od 14 do 16 hodin v mateřské škole, za nezbytných hygienických opatření, bude předávání učebních materiálů. Kdo se nedostaví, přijde mu velká obálka domů poštou.

Přejme si pevné zdraví a buďte na sebe opatrní.                                   Mgr. Ivana Mrštíková

P.S. Pokud patříte k níže uvedeným zaměstnancům, mohou vaši zaměstnavatelé požádat KÚ Královéhradeckého kraje a vaše děti ve věku 3 - 10 let budou v době uzavření kmenové školy přijaty v našem ORP do MŠ Drtinova 144, Dvůr Králové nad Labem nebo ZŠ Schulzovy Sady Dvůr Králové nad Labem, Školní 1235.

 

Požadavky na péči o děti ve věku od 3 do 10 let předávají odboru školství Krajského úřadu Královéhradeckého kraje zaměstnavatelé souhrnně za všechny níže uvedené zaměstnance.

Požadavky na péči o děti ve věku od 3 do 10 let, jejichž zákonní zástupci jsou zaměstnanci:

bezpečnostních sborů;

obecní policie;

poskytovatelů zdravotních služeb a orgánů ochrany veřejného zdraví;

příslušníci ozbrojených sil;

zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle

zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách;

sociální pracovníci zařazení k výkonu sociální práce na krajských a obecních úřadech

podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách;

sociální pracovníci a další odborní pracovníci vykonávající činnosti podle zákona č.

359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí;

zaměstnanci určené školy nebo školského zařízení;

předávají zaměstnavatelé odboru školství Krajského úřadu Královéhradeckého kraje  souhrnně za všechny výše uvedené zaměstnance

Zaměstnavatelé ze správního obvodu ORP Hradec Králové předávají požadavky Mgr. Martinu Strunovi, mstruna@kr-kralovehradecky.cz , 607 094 574.

Zaměstnavatelé ze správních obvodů ostatních ORP v Královéhradeckém kraji předávají požadavky Mgr. Svatavě Odlové, sodlova@kr-kralovehradecky.cz , 736 521 855.