Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > DOPIS PRO NOVÉ DĚTI A RODIČE

DOPIS PRO NOVÉ DĚTI A RODIČE



DOPIS PRO NOVÉ DĚTI A RODIČE

Vítej v naší mateřské škole.

Milý kluku či holčičko!

 Jakmile ráno nakoukne sluníčko do Tvého pokoje, vyskoč, obleč se a spěchej k nám. Ve školce na Tebe čeká moc a moc pěkných hraček. Také paní učitelky se na Tebe těší. Naučíš se zde mnoho nových věcí a pak můžeš maminku, tatínka či babičku s dědou překvapit, jak jsi šikovné dítě.

V mateřské škole dostaneš svou obrázkovou značku, protože se ještě neumíš podepisovat či číst písmenka. Tato značka Ti bude sloužit k tomu, abys poznal či poznala své věci jako například skříňku i botníček v šatně, nebo svůj ručník v umývárně či svou postýlku. Do botníčku v šatně si uložíš boty a obuješ si bačkorky, ve skříňce na šatně si budeš odkládat oblečení, ve kterém přijdeš do školky a kde budeš mít uschované oblečení na hraní či pobyt venku.

Hra to je hlavní činnost dětí v mateřské škole. Hrou se i ostatní děti učí, získávají potřebné dovednosti a správné návyky potřebné pro život i mimo mateřskou školu. Hrát si můžeš se spoustou hraček, které máme pro Tebe připravené a o které se všichni společně staráme a udržujeme je.

Také se každý den těšíme, co nám naše šikovná paní kuchařka přichystá dobrého k jídlu. Paní kuchařka, nám chystá dopolední i odpolední svačinky, oběd a dbá na náš pitný režim.

 

Po snídani nastane hravé učení. Každý den se dozvíš něco nového a zajímavého od paní učitelky. Protože se budou chtít Tvé nožičky proskočit nebo Tě budou bolet záda – společně si zacvičíme. Poznáš tanečky, písničky, říkadla.

Po svačině se půjdeme proskočit ven. Víš, že máme pěknou velkou školní zahradu? Děti si zde hrají v pískovišti, jezdí na skluzavce, na tříkolkách, koloběžkách, houpou se na houpačkách nebo si mohou malovat křídami na tabuli nebo chodník. Také chceme na zajímavé procházky a pozorujeme co se děje kolem nás.

Společně chodíme na pohádky do divadel nebo okolních mateřských škol.

Po návratu z venku budeš mít určitě zase hlad. I když možná doma mnoho nejíš, ve školce s ostatními dětmi Ti bude chutnat daleko víc. Do jídla Tě nikdy nebudeme nutit, jen pomůžeme při jídle malým dětem.

Po obědě na unavené děti čeká postýlka. Do postýlky si můžeš vzít plyšovou hračku, kterou si přineseš z domu nebo si ji můžeš vybrat v dětském koutku. S ní se Ti bude pěkně usínat při poslechu pohádky. Až si odpočineš, půjdeš zase domů popovídat rodičům, co se všechno dělo v naší mateřské škole.

Během školního roku pořádáme mnoho různých akcí, které se již staly tradicí. 

Víš, proč se chodí do školky? Aby maminka s tatínkem mohli chodit do práce a měli jistotu, že je o Tebe dobře postaráno, a že jsi spokojená (ý). A Ty? Naučíš se moc a moc věcí.

Přejeme si, aby se Ti v naší mateřské škole líbilo.

„Ať je podzim nebo zima v naší školce je nám prima“

Tvoje paní učitelky